Bravecto Plus voor katten: dosering, veiligheid & bijwerkingen

Bravecto Plus voor katten: dosering, veiligheid & bijwerkingen

Als het gaat om de gezondheid van uw kat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u de juiste behandeling gebruikt. Een van de meest voorkomende problemen die katten hebben, zijn vlooien en teken. Gelukkig is er een oplossing op de markt die u kan helpen om uw kat te beschermen tegen deze vervelende plagen. Bravecto Plus is een kattenbehandeling die helpt bij het bestrijden van vlooien en teken. In dit artikel zullen we uitleggen hoe u deze behandeling kunt gebruiken, hoe veilig het is en welke bijwerkingen u kunt verwachten.

Wat is Bravecto Plus?

Bravecto Plus is een kattenbehandeling die wordt gebruikt om vlooien en teken te bestrijden. Het is een actuele behandeling die vier maanden bescherming biedt tegen vlooien en teken. Het is ook effectief tegen hartwormen en verschillende soorten wormen, waaronder lintwormen en rondwormen. Het is belangrijk om te weten dat Bravecto Plus alleen kan worden gebruikt bij katten ouder dan 6 maanden en die minstens 1,2 kg wegen.

Dosering van Bravecto Plus

De dosering van Bravecto Plus is afhankelijk van het gewicht van uw kat. Het is verkrijgbaar in verschillende maten, zodat u de juiste dosering voor uw kat kunt kiezen. Het wordt geleverd in een pipet die op de huid van uw kat moet worden aangebracht. Het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen en de behandeling op de juiste manier toe te dienen.

Veiligheid van Bravecto Plus

Bravecto Plus is een veilige behandeling voor katten. Het is echter belangrijk om te weten dat er bijwerkingen kunnen optreden. De meest voorkomende bijwerkingen zijn braken, diarree en verlies van eetlust. Als uw kat een van deze symptomen vertoont, moet u contact opnemen met uw dierenarts. Het is ook belangrijk om te weten dat Bravecto Plus niet mag worden gebruikt bij katten die overgevoelig zijn voor de werkzame stof van het product.

Lees ook:   waarom mag een kat geen varkensvlees

Bijwerkingen van Bravecto Plus

Zoals eerder vermeld, kunnen er bijwerkingen optreden bij het gebruik van Bravecto Plus. De meest voorkomende bijwerkingen zijn braken, diarree en verlies van eetlust. Deze bijwerkingen zijn meestal mild en verdwijnen vanzelf. Als uw kat echter ernstige bijwerkingen vertoont, zoals ademhalingsproblemen of een allergische reactie, moet u onmiddellijk contact opnemen met uw dierenarts.

FAQs

1. Kan ik Bravecto Plus gebruiken bij een zwangere of zogende kat?
Nee, Bravecto Plus mag niet worden gebruikt bij zwangere of zogende katten.

2. Hoe lang duurt het voordat Bravecto Plus begint te werken?
Bravecto Plus begint binnen 2 uur te werken en biedt tot 4 maanden bescherming tegen vlooien en teken.

3. Moet ik mijn kat voorbereiden voordat ik Bravecto Plus gebruik?
Nee, u hoeft uw kat niet voor te bereiden voordat u Bravecto Plus gebruikt. Zorg er wel voor dat uw kat geen vlooien of teken heeft voordat u de behandeling toedient.

4. Kan ik Bravecto Plus gebruiken in combinatie met andere kattenbehandelingen?
Het is belangrijk om uw dierenarts te raadplegen voordat u Bravecto Plus gebruikt in combinatie met andere behandelingen.

5. Moet ik Bravecto Plus blijven gebruiken om mijn kat te beschermen tegen vlooien en teken?
Ja, u moet Bravecto Plus blijven gebruiken om uw kat te beschermen tegen vlooien en teken. Het biedt tot 4 maanden bescherming, dus u moet het elke 4 maanden opnieuw toedienen.

Conclusie

Bravecto Plus is een veilige en effectieve behandeling voor katten die vlooien, teken en verschillende soorten wormen bestrijdt. Het is belangrijk om de juiste dosering te gebruiken en de instructies op de verpakking te volgen. Bijwerkingen kunnen optreden, dus het is belangrijk om contact op te nemen met uw dierenarts als uw kat symptomen vertoont. Als u op zoek bent naar een kattenbehandeling om vlooien en teken te bestrijden, is Bravecto Plus zeker het overwegen waard.

Lees ook:   Zijn Cornish Rex Katten Hypoallergeen?

HTML Tags

Bravecto Plus voor katten: dosering, veiligheid & bijwerkingen

Wat is Bravecto Plus?

Dosering van Bravecto Plus

Veiligheid van Bravecto Plus

Bijwerkingen van Bravecto Plus

FAQs